:Hatha yoga op donderdagavond wordt omgezet naar Yin & Yang yoga!

Maar hoe zit dat ook al weer met dat yin en yang?

Yin staat voor vrouwelijk, donker, maan, langzaam, binnen en passief.
Yang staat voor mannelijk, licht, zon, snel, buiten en actief.
Yin kan niet zonder yang. We hebben het allebei nodig. Het gaat om balans tussen beiden.
Denk maar aan het yin yang symbool.

Door yin en yang yoga te combineren profiteer je van de voordelen van beide vormen van yoga.

Voordelen yang en yin yoga
Yang yoga zorgt ervoor dat de spieren sterker en gezonder worden. Yang yoga is actief en dynamisch, warmt het lichaam op, geeft energie, maakt sterker en leniger.

Yin yoga houdt de gewrichten, banden en het bindweefsel gezond.
Door rustig in de houding te komen en de houdingen een aantal minuten vast te houden, wordt het bindweefsel langzaam opgerekt en gehydrateerd. Tegelijkertijd stimuleer je de energielijnen die door het bindweefsel
lopen, zodat de energie weer vrij kan gaan stromen. Yin yoga helpt om spanning en stress los te laten, is meditatief en ontspannend.

Hoe ziet de les eruit?
De les bestaat uit de volgende onderdelen: meditatie, een afwisseling van zittende, liggende en staande houdingen, waarbij we eindigen met een heerlijke eindontspanning. Een deel van de zittende en liggende houdingen bestaat uit yin-houdingen die we langer aanhouden. Sleutel hiervoor is de ademhaling, waar in de les veel aandacht aan wordt besteed. Yin & Yang yoga is voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd of lenigheid.

Wanneer: donderdag van 19.30u – 20.30u

Docent: Karin 

Meld je je aan voor een proefles? Gebruik dan de aanmeldknop op deze site..rechtsboven.

=========================================================================================

ZWANGERSCHAPSYOGA

We zijn gestart met zwangerschapsyoga en er zijn nog een paar plekjes over. Ben je zwanger en geïnteresseerd in deze mooie lesvorm, tijd voor jezelf en verbinding te maken met je kindje,  meld je dan aan voor een proefles. Vanaf 14 tot 16 weken kun je al instromen. Je bent van harte welkom.

Wat neem je mee? Er zijn studiomatten beschikbaar, maar we vragen je een badlaken of hammamdoek mee te nemen. Deze leg je over het matje, puur voor de hygiene. Heb je een eigen mat, ook prima! Wat trek je aan? Draag comfortabele kleding, liefs laagjes, sokken voor warme voeten en een lekker vest. Misschien een flesje water? Maak het je in de les zo makkelijk als mogelijk. Heb je geen ervaring met yoga? Geen probleem, je werkt op je eigen niveau en doet dat wat je kunt. Dit alles onder begeleiding van onze ervaren docent Andrea.

Belangrijk te weten:

De zwangerschapsyoga loopt tot eind juni 2023. Dan volgt een zomerstop en kun je je weer aanmelden na de zomervakantie.

Wil je meer informatie? 

 Mail dan naar info@yogabyhillz.nl

Locatie Yogastudio byHillz, Herenstraat 60 Voorhout
Wanneer: Elke zaterdag 10.30u – 11.30u
Docente: Andrea