Yogastijlen - Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga – Stopt per 31 december 2023

Wij gaan voorlopig stoppen met zwangerschapsyoga. Het is momenteel niet mogelijk om je voor deze les op te geven!

Een zwangerschap brengt vele veranderingen met zich mee, zowel fysiek als emotioneel. Je lichaam verandert zienderogen en je hebt last van moodswings en ander ongemak. Het beoefenen van yoga tijdens je zwangerschap helpt je om lichamelijk en geestelijk de balans te vinden.

Zwangerschapsyoga is gericht op je welzijn tijdens de zwangerschap én een praktische voorbereiding op de bevalling. We besteden aandacht aan (ontspannende) oefeningen en ademhalingstechnieken om je welzijn te bevorderen en optimaal van je zwangerschap te genieten. Zwangerschapsyoga helpt eventuele lichamelijke klachten te voorkomen of te verminderen en je goed voor te bereiden op de komst van je baby.

Zwanger zijn en moeder worden is een hele verandering, zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel. In de yoga is er aandacht voor alle aspecten van de zwangerschap. We doen aangepaste yogahoudingen die tijdens de zwangerschap prettig zijn om te doen én die goed voor je zijn. Je leert je steeds veranderende lichaam beter kennen en vertrouwen op je lichaam en je kunnen. Er zijn oefeningen die je energie geven en oefeningen om te ontspannen. Je maakt contact met je baby in je buik. Je leert je bekkengebied beter kennen en aansturen. We doen ademhalingsoefeningen die fijn zijn om te ontspannen.. Het is belangrijk dat je plezier beleeft aan yoga en dat er een open sfeer is. Er is dan ook ruimte voor het stellen van vragen.

Praktische informatie
Je kunt met de zwangerschapsyoga starten vanaf week 14 tot laat in je zwangerschap; daar waar nodig wordt gedifferentieerd les gegeven en kunnen oefeningen worden aangepast. Vaak is het praktisch om ergens tussen de 20e en 30e week van je zwangerschap te starten met zwangerschapsyoga.

Een rittenkaart bestaat uit een serie van 10 lessen van 60 minuten.

Het lesgeld voor zwangerschapsyoga bedraagt € 150,00

Inbegrepen is een gezellige terugkom-bijeenkomst naderhand en bij voldoende belangstelling een partneryogales.

Na een serie van 10 lessen kun je als je wilt doorgaan  en indien gewenst per 5 lessen verlengen. De extra 5 lessen kosten € 75,00.

Je kunt je opgeven voor zwangerschapsyoga door gebruik te maken van het aanmeldformulier op de site.

Voor meer informatie over zwangerschapsyoga kun je bellen naar Hillary 06-16168368 of e-mailen naar info@yogabyhillz.nl

Zwangerschapsyoga: partneryoga special
De partneryoga special is een goede aanvulling op de  zwangerschapsyoga. De workshop is informatief en praktijkgericht. Je partner maakt kennis met yoga technieken en leert samen met de partner te werken. Veiligheid en vertrouwen staat hierbij voorop.

De zwangerschaps-partneryoga specials worden bij voldoende deelnemers en belangstelling georganiseerd.

Terugkom-bijeenkomst
Deelnemers van de zwangerschapsyoga-groep kunnen elkaar na de bevalling weer ontmoeten bij een gezellige terugkom-bijeenkomst in de yogastudio. Jij en je baby zijn van harte welkom om lekker bij te kletsen met de andere moeders. Voor koffie/thee en wat lekkers wordt gezorgd.

De terugkom-bijeenkomst nadat de kindjes zijn geboren overleggen we met elkaar.