Yogastijlen - Yoga & Pilates

Yoga & Pilates

Yoga & Pila Fusion

Yoga & Pila Fusion is een samentrekking van ‘yoga’ en ‘pilates’, de beide bewegingsvormen die in deze discipline zijn gecombineerd.

Wat is het verschil tussen yoga en Pilates?

YOGA

Bij yoga staat de ademhaling centraal. Door de oefeningen krijg je meer controle in de meest instabiele delen van het lichaam; de bewuste ademhaling ondersteunt het geheel. Yoga & Pila Fusion is een unieke bewegingsleer; je levert een lichte fysieke inspanning en houdt zo jezelf in balans. Je werkt aan je geestelijke en lichamelijke gezondheid waardoor je fit, soepel en ontspannen blijft.

PILATES

Op maandagmorgen kun jij je dag dynamisch en energiek beginnen! Kom gerust kennis maken met deze fijne lesvorm waarin je je lichaam sterker maakt zonder alle kanten op te rennen.

Wat is Pilates?
Pilates is een bewegingsmethode welke is ontwikkeld door Joseph Pilates (1880-1967). Pilates is dé core-training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. Joseph Pilates geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. ‘Breathing is the first act of life and the last’ (Joseph Pilates). Hierdoor ontwikkelde hij een unieke serie fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Daarom is het zo goed om deze stabiliteit van je kern te trainen: het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet.
Voor wie?
Pilates is er voor iedereen, jong en oud, man of vrouw. De docente helpt je te trainen op je eigen niveau. 

Na 10 sessies voel je het verschil,
Na 20 sessies zie je het verschil,
Na 30 sessies heb je een compleet nieuw lichaam.”

                                                                  Joseph Pilates.