YBH start per februari met Pilateslessen. Op maandag morgen kun jij je dag dynamisch en energiek beginnen! Kom gerust kennis maken met deze fijne lesvorm waarin je je lichaam sterker maakt zonder alle kanten op te rennen.

Wat is Pilates?
Pilates is een bewegingsmethode welke is ontwikkeld door Joseph Pilates (1880-1967). Pilates is dé core-training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. Joseph Pilates geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. ‘Breathing is the first act of life and the last’ (Joseph Pilates). Hierdoor ontwikkelde hij een unieke serie fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Daarom is het zo goed om deze stabiliteit van je kern te trainen: het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet.

Voor wie?
Pilates is er voor iedereen, jong en oud, man of vrouw. De docente helpt je te trainen op je eigen niveau.

Hoe doe je Pilates?
Pilates doe je op een mat op de grond. Je verbetert je kracht, flexibiliteit en balans. Ook bouw je aan een betere houding.

8 voordelen van de Pilatesmethode:

  • versterking buikspieren
  • stabilisatie van de wervelkolom
  • verbeterde houding
  • verbeterde balans; lichamelijk én geestelijk
  • verbeterde lenigheid
  • betere coördinatie
  • versterking zelfbewustzijn
  • soepelere bewegingen

Door de basisprincipes toe te passen, zal de focus op je lijf en hoofd zijn, de concentratie zorgt voor de goede uitvoer van de oefeningen. Is dat niet aanwezig, heeft het meteen effect op de techniek en de oefening. Na een uur Pilates is je hoofd leeg en je lichaam soepel en in balans.

Is je belangstelling gewekt en wil je kennismaken met Pilates?
Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.yogabyhillz.nl

Wil je meer informatie?
Mail dan naar info@yogabyhillz.nl

Na 10 sessies voel je het verschil,
Na 20 sessies zie je het verschil,
Na 30 sessies heb je een compleet nieuw lichaam.”

Joseph Pilates.

Hopelijk ontmoeten we elkaar in de les. Je bent van harte welkom!

Locatie Yogastudio byHillz, Herenstraat 60 Voorhout
Wanneer: Elke maandag van 09.15 – 10.15u

Docente: Hillary