Yogastijlen - Yinyoga Plus

Yinyoga Plus

  Yinyoga Plus

 

Yinyoga Plus staat voor extra lang in een houding blijven zittend of liggen voor gedurende (5 tot 8 minuten) De houdingen zijn eenvoudig, laagdrempelig en heel fijn om te doen. Op deze manier kom je dichter bij jezelf, creëer je rust in je hoofd en maak je ruimte maken in je lichaam. Het maakt dat je door ontspanning de diepere lagen van het bindweefsel kunt bereiken.

Herstellen en ontspannen. Er wordt gebruikt gemaakt van props (ondersteunend materiaal) zoals dekentjes, bolsters, blokken. Alles om je zoveel als mogelijk in een ontspanningsmodus te brengen en houden. Een heerlijke les na een drukke dag of periode.

Deze lesvorm combineren wij met Restorative yoga. Een van de rustigste vormen van yoga. Deze vorm van yoga is erop gericht om het zenuwstelsel te ontspannen en het lichaam weer te laten herstellen en op te laden voor de dagelijkse beslommeringen. 

De combinatie van de houdingen en de diepe ontspanning maakt dat je de diepere lagen van het bindweefsel bereikt en daarmee ruimte in je lichaam creëert.

Stilte is een belangrijk element in de les. Deze les is ook geschikt voor deelnemers die belang hechten aan een prikkelarme omgeving.

Voor deze les neem je een extra plaid of een wat groter badlaken mee voor onder je matje mee. Lekker warm en comfortabel!