Docenten - John van der Tuin

John van der Tuin

John van der Tuin

Ongeveer een halve eeuw geleden (!) stond ik voor de keuze, word ik yoga docent na een prive opleiding in de traditionele Hatha Yoga van Hamsa Noske, of maak ik mijn andere studie af en ga ik daarmee de maatschappij in.

Het werd……..tja… het laatste en in het daarop volgende dagelijks werkzaam leven als jurist, kwam ik uiteindelijk terecht  in enkele managementfuncties en daarop volgde tenslotte een flinke burn out met daarna omscholing tot  en werk als mediator en trainer luistervaardigheden, conflicthantering en geweldloze communicatie.

Intussen bleven Yoga en persoonlijke ontwikkeling als een rode draad door mijn leven lopen, samen met een grote voorliefde voor muziek. Vooral Folk en eigen Nederlandstalige liedjes. Ik rondde ook nog een opleiding af als psychobalancing therapeut.

Geleidelijk, rustig maar gestaag gingen Yoga, meditatie, emotioneel lichaamswerk en belangstelling voor het sjamanisme en klankhealing een grotere rol spelen in mijn leven en tenslotte kreeg ik meer ruimte daarvoor en dat kon ik ook uiten in het geven van diverse workshops in deze richtingen.

Sinds enkele jaren beoefen ik nu intensief yoga en meditatie en kreeg ik ook de gelegenheid om in de studio van Hillary enkele workshops te geven. Meditatieve klankreizen, trance-reizen en  mantra-zingen. Heel leuk  vond en vind  ik dat en ik hoop dat ook nog regelmatig  te blijven doen.

Heel recent pakte ik de Yoga nog weer wat intensiever op en volgde een opleiding tot docent Yoga Nidra. Met heel veel plezier ga ik daarmee nu aan de slag met veel dank aan Hillary die mij vanaf het begin dat we elkaar tegenkwamen heeft aangemoedigd om dit pad op te gaan.