Yogastijlen - Hatha Yoga

Hatha yoga  – Combinatie Yin & Yang yoga

Hatha yoga is een bekende en veel beoefende vorm van yoga. Het accent ligt op de asana’s, adem en ontspanning. Aan de hand van een aantal klassieke asana’s, ofwel yogahoudingen, komt de energie in het lichaam vrij, gaat stromen en brengt lichaam en geest in balans. Sleutel hiervoor is de ademhaling, waar in de les veel aandacht aan wordt besteed. Hatha yoga is voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd of lenigheid.

Door yin en yang yoga te combineren profiteer je van de voordelen van beide vormen van yoga.

 Voordelen yang en yin yoga

 Yang yoga zorgt ervoor dat de spieren sterker en gezonder worden. Yang yoga is actief en dynamisch, warmt het lichaam op, geeft energie, maakt sterker en leniger. Meditatie in beweging.

 Yin yoga houdt de gewrichten, banden en het bindweefsel gezond. Door rustig in de houding te komen en de houdingen een aantal minuten vast te houden, wordt het bindweefsel langzaam opgerekt en gehydrateerd. Tegelijkertijd stimuleer je de energielijnen die door het bindweefsel lopen, zodat de energie weer vrij kan gaan stromen. Yin yoga helpt om spanning en stress los te laten, is meditatief en ontspannend.

Elke donderdag van 19.30u – 20.30u 

Docent: Karin