Docenten - Angelique Beijk

Angelique Beijk

Mijn leven staat altijd in het teken van beweging. Zowel letterlijk als figuurlijk. Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind dat ik zelden stil zit. Ik ben creatief en vind het leuk om te schilderen, ik ben dol op lekker eten en ik geniet enorm van de natuur. Ook sport ik graag. Ik houd van fietsen, zwemmen, wandelen, fitness en zoveel meer.

Maar ik ben er inmiddels wel achter dat waar veel yang is ook yin nodig is. Dat heb ik gevonden in de yinyoga. Ik heb zelf al zoveel voordeel mogen ervaren van yinyoga dat ik dit graag met anderen deel. Even een moment van rust en stilte. De effecten van yin yoga op mijn bindweefsel zijn enorm. Daar heb ik ook in het sporten veel voordeel van. En de stilte die, ook in mijn lessen, een belangrijk onderdeel van de yinyoga is, zorgt voor een welkome geestelijke ontspanning.

‘Yogas citta vrtti nirodhah – Tada drastuh svarupe vasthanam.’

(Yoga is het stilleggen van de wervelingen van de geest zodat de ziener thuis kan komen bij zichzelf.)
Patanjali

In yinyoga krijgen de drie lichamen, het emotionele lichaam, het fysieke lichaam en het mentale lichaam, de ruimte en tijd om weer samen te komen tot één sterk fundament. Precies dat wat we nodig hebben in de hectiek van ons huidige bestaan.

 

Namasté
Angelique